Centrifugaalpompen van hoge kwaliteit

Horden Tuinmachines is gespecialiseerd in diverse soorten pompen, waaronder centrifugaalpompen. Daarnaast zijn wij een officiële partner van GMT International. Bent u geïnteresseerd in een centrifugaalpomp maar wilt u eerst meer te weten komen over de werking van deze krachtige pomp? Lees dan vooral verder

 

Hoe werkt de centrifugaalpomp?

Een centrifugaalpomp is een type pomp dat wordt gebruikt om vloeistoffen te verplaatsen door middel van centrifugale kracht. Het bestaat uit een roterend wiel, ook wel de waaier genoemd, dat in een behuizing is geplaatst. De waaier heeft meestal schoepen die zich uitstrekken vanaf de as van de pomp, en deze schoepen draaien rond terwijl de pomp in werking is.

Wanneer de vloeistof de pomp binnenkomt, komt deze in de waaier terecht en begint deze met hoge snelheid rond te draaien. Hierdoor ontstaat er centrifugale kracht die de vloeistof naar de buitenkant van de waaier duwt. Naarmate de vloeistof naar de buitenkant van de waaier beweegt, neemt de druk toe, en wordt de vloeistof uit de pomp geduwd en door de uitlaat geleid.

 

Soorten centrifugaalpompen

Er zijn verschillende soorten centrifugaalpompen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Een van de meest voorkomende soorten is de radiale stromingspomp, die meestal wordt gebruikt voor het verpompen van vloeistoffen met een hoge viscositeit, zoals olie of melasse. Een andere veelgebruikte soort is de axiale stromingspomp, die geschikt is voor het verpompen van grote volumes vloeistof met een lage viscositeit, zoals water of lucht.

 

Voordelen van een centrifugaalpomp

Een van de belangrijkste voordelen van centrifugaalpompen is dat ze een continue stroom van vloeistof kunnen leveren, zonder dat er veel druk nodig is. Dit maakt ze geschikt voor toepassingen zoals irrigatie, waterbehandeling, en het verpompen van vloeistoffen in de chemische en farmaceutische industrie. Bovendien zijn centrifugaalpompen over het algemeen eenvoudig te installeren en te onderhouden, en kunnen ze in veel verschillende groottes en capaciteiten worden geleverd.

 

Neem contact op

Kortom, centrifugaalpompen zijn een belangrijk type pomp dat veel wordt gebruikt in verschillende industrieën. Ze bieden een continue stroom van vloeistoffen en zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en te onderhouden. Toch is het belangrijk om de juiste pomp te kiezen voor de specifieke toepassing, en om op de hoogte te zijn van de beperkingen en nadelen van centrifugaalpompen. Bent u nou geïnteresseerd in een centrifugaalpomp of wilt u graag eerst advies inwinnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

centrifugaalpompen