Diverse grasmaaiers

Grasmaaiers zijn een belangrijk hulpmiddel voor het onderhoud van een mooi gazon. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten grasmaaiers beschikbaar, waaronder grasmaaiers die u zelf kunt besturen. Deze grasmaaiers zijn er in twee soorten: zitmaaiers en zelfrijdende grasmaaiers. Horden Tuinmachines is een officiële partner van EGO Power+ wat resulteert in grasmaaiers van hoogwaardige kwaliteit.

 

Gemakkelijke zitmaaiers

Zitmaaiers zijn grasmaaiers die u kunt besturen terwijl u erop zit. Dit type grasmaaier is ideaal voor grote gazons of tuinen met veel hellingen. Door de zitpositie kan de gebruiker langer doorwerken zonder vermoeid te raken. Bovendien kunnen zitmaaiers uitgerust worden met verschillende accessoires, zoals een opvangbak voor het gras of een mulching functie die het gras fijnhakt en als natuurlijke bemesting weer terug in het gazon strooit.

 

Zelfrijdende grasmaaiers

Zelfrijdende grasmaaiers zijn ideaal voor kleinere gazons. Dit type grasmaaier is gemakkelijk in gebruik omdat u alleen maar achter de machine hoeft te lopen en hem hoeft te sturen. Sommige zelfrijdende grasmaaiers zijn zelfs uitgerust met sensoren die de maaihoogte aanpassen aan de hoogte van het gras. Dit maakt het gebruik van de grasmaaier nog eenvoudiger.

 

Voordelen zelfrijdende grasmaaiers

Het grootste voordeel van zelfrijdende grasmaaiers is dat ze zeer wendbaar zijn. Door het lichte gewicht van de machine kunt u gemakkelijk langs obstakels manoeuvreren en hoeken en randen van het gazon maaien. Daarnaast zijn deze grasmaaiers vaak milieuvriendelijker dan zitmaaiers, omdat ze vaak worden aangedreven door een elektrische motor in plaats van een benzinemotor.

 

Veiligheidsmaatregelen zitmaaiers en zelfrijdende grasmaaiers

Zowel zitmaaiers als zelfrijdende grasmaaiers vereisen wel de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en altijd de noodstopknop in te drukken als er gevaar dreigt. Ook is het dragen van gehoorbescherming en veiligheidsschoenen aan te raden.

Al met al zijn zelfrijdende grasmaaiers en zitmaaiers handige hulpmiddelen om het gazon te onderhouden. Afhankelijk van de grootte van uw gazon en uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen voor een van beide types. Wilt u meer informatie over onze grasmaaiers of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Grasmaaier